تبلیغات
وروره جادو - نون قرص
این نون مال شماله. بهش میگن نون قرص. یا اسمای دیگه ای هم داره... 
درست کردن اصلا کاری نداره. انقدر راحته که شما میتونید صبح کمی زود پاشید و نون تازه و خیلی خوشمزه برا صبحونه درست کنید. 
آرد..............1 کیلو
خمیر مایه...........2قاشق غذا خوری
آب گرم 45 درجه یا شیر.................به اندازه کافی
روغن................1چهارم لیوان
نمک....................کمی
شکر...................4قاشق غذا خوری یا بنا به سلیقه کمتر یا بیشتر
تخم مرغ................4 عدد
کنجد..................به اندازه لازم

آرد رو داخل ظرفی که گنجایش داره الک می کنید. خمیر مایه رو که از قبل تست کردید به آرد اضافه می کنید همین طور نمک و شکر و تخم مرغ رو. کمی با قاشق هم میزنید تا دستتون بیاد چقدر دیگه آب بریزید. بجای آب می تونید از شیر استفاده کنید. ولی گرم بودن آب یا شیر یادتون نره. روغن رو هم اضافه می کنید. بعد با دست هم میزنید. تا چسبندگی زیادش رو از دست بده و به دست نچسبه. برای تعادل چسبندگی از آرد و آب استفاده کنید که به ترتیب چسبندگی کم و زیاد بشه. وقتی حسابی ورزش دادید روش کمی آرد بپاشید و پارچه تمیز روی ظرف بندازید. دورش رو پتو بپیچید تا خمیر ور بیاد. میتونید برای سهولت کار از سشوار استفاده کنید. سشوار رو کمی زیر پتو به حرکت در بیارید تا باد گرم اون باعث ور اومدن خمیر بشه. حدود یه ربع تا بیست دقیقه بعد خمیر حاضره.
دو تا زرده تخم مرغ رو جدا می کنیم و با کنجد هم می زنیم. روی تخته آرد بپاشید و چونه های کوچیک بردارید چون میخوایم توی فر اون رو بپزیم و سینی فر جا برای چونه بزرگ نداره. کف سینی فر هم کمی آرد بپاشید. چونه رو روی تخته یا توی دست گرد می کنیم. چهار تا چونه آماده کنید و بعد یکی یکی بذارید وسط تخته و اون رو با فشار پشت انگشتا (یعنی اون سمت انگشت که ناخن داره) با حرکات منظم خمیر رو باز می کنید. که چونه توپی تبدیل به خمیر گرد و پهن بشه. ضخامتش حداکثر یک سانت باشه. برای اینکه خمیر به دست نچسبه و بالا نیاد و راحت حالت بگیره و البته نون خشک نشه و با رطوبت خوب مغز پخت بشه برای باز کردن خمیر دستتون رو کمی آب بزنید. بعد از اینکار با فرچه یا همون انگشت ها زرده و کنجد رو روی نون بمالید. حالا یواش این دایره رو توی سینی بچینید. چهار تا توی هر سینی جا میشه.
سینی رو توی طبقه یکی مونده به آخر(از بالا یکی به آخر) بگذارید و فر رو روشن کنید. داخل فر یا زیر فر یه قوطی رب یا هر ظرفی که میخواید آب بریزید و بذارید که نون ها خشک نشن. فقط ظرف روی  و آلومینیوم نباشه که سیاه میشه. 
درجه فر روی 250 باشه خوبه... حدود بیست دقیقه بعد نون ها رو یه نگاه بندازید اگه زیرش رنگ گرفت و رنگ گیری به دورش سرایت کرد یعنی زیرش حاضره و می تونید شعله روی فر  رو برای حدود 5 دقیقه روشن کنید.
درجه فر و مدت زمان روشن بودن اون بسته به نوع فر داره. قدیمی باشه... جدید باشه...
نکته: میتونید روی نون شوید یا شنبلیله یا هرچی دوست دارید بپاشید. نون خودتونه...
نکته دو: این نون خیلی راحت پخته میشه فقط دو بار درست کنید دستتون میاد باید چکار کرد.
نکته سه: نوش جااااااااااان




طبقه بندی: آشپزی، 
برچسب ها: نان، نان قرص، نان شمالی، نان صبحانه، نان محلی،  

تاریخ : سه شنبه 15 اردیبهشت 1394 | 07:55 ق.ظ | نویسنده : amitis kian | نظرات
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • ملاک گستر